Gazdaság

Hatósági áras strandbelépőket, azaz „fürdősapkát” szeretne az MSZP

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Molnár Zsolt MSZP-s országgyűléssi képviselő parlamenti napirend előtti felszólalásában a strandbelépők hatósági árassá tételét szorgalmazta, írja a Népszava. A szocialista pártigazgató szerint a strandbelépők ára természetes tavak melletti, állami vagy önkormányzati fenntartású strandokon legfeljebb 600 forint lehetne.

A politikus felszólalásában egy, az MSZP által készített felmérésre hivatkozott, ami szerint a 600 forintos felnőtt jegyár mellett biztosítható egy strand működtetése. Molnár Zsolt úgy fogalmazott: a kormánynak minden lehetősége megvan a hatósági ár bevezetésére a strandbelépők tekintetében is, rendeleti úton is bevezethetnék a „fürdősapkát”.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára Molnár Zsolt felvetésére reagálva azzal érvelt, hogy a Balaton mentén jelenleg is a strandok kétharmada szabadstrandként működik, amelyik pedig nem, azok jelentős része önkormányzati fenntartású, azaz a kormánynak nincs ráhatása, hogyan alakulnak a belépőjegyek árai.

Azt tudom mondani, hogy ha Ön fontosnak tartja, hogy elérhető árszínvonalon jó minőségű szolgáltatást kapjanak a magyar családok a strandokon, a Balatonon és más vizek mentén, akkor ehhez a kormány a jövőben is minden támogatást meg fog adni

– mondta Dömötör.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik