Gazdaság

Van olyan munkakör, ahol másfél éve nem emelt fizetést az Aldi

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Az Aldival kapcsolatban időről időre bekerül a hírekbe, hogy mennyivel emelték éppen a béreket. A G7 cikkéből viszont az derül ki, hogy van egy olyan pozíció – a kezdő regionális értékesítési vezetőké – ahol a bér másfél éve nem emelkedett, azaz változatlanul havi bruttó 1,2 millió forint. Ami azt jelenti, hogy már 30 százalékkal ér kevesebbet ez a bér, mint másfél éve.

Kiderült, ez amiatt van, hogy a regionális értékesítési vezető az a szint, ahol élesen elválik a hierarchia a diszkontláncon belül. Ennek oka, hogy a regionális értékesítési vezetői szint alatt alkalmazotti hozzáállást várnak el, ám efölött lényegében már tulajdonosi szemlélet.

Vagyis a regionális vezetőnek úgy kell igazgatnia a rábízott öt-hat boltot, mintha a saját vállalkozásáról lenne szó. A vállalatnál hagyományosan a regionális vezetők közül kerül ki minden más magasabb pozíció későbbi betöltője, ezt teljesen elszeparáltan kezelik még a boltvezetői szinttől is. Olyan felsővezetői munkakörről van tehát szó, amelynél ugyan csak egy behatárolt földrajzi területen, de majdnem olyan sokféle kérdésben kell dönteni, mintha egy egész vállalatot irányítana az ember.

És bár a kezdőbér valóban nem változott a regionális értékesítési vezetőknél, de – ahogy más esetben is – a lojalitást honorálják, és a diszkontláncnál eltöltött évek számával magasabb bérsávba kerülnek a dolgozók. Így az elmúlt két évben több „lépcsőt” alakítottak ki a regionális értékesítési vezetőknél, amelyekben emelt a bér, egészen a havi közel 1,7 millió forintos szintig, amit hét év után lehet elérni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik