Gazdaság

Tulajdonrészt szerzett a magyar állam a Yettelben is

MTI/Mónus Márton
MTI/Mónus Márton

A Magyar Állam közvetett részesedést szerzett a Yettel Magyarországban, közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

Részvénycsere ügyletet kötött az állam képviseletében eljáró Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. és a 4iG Nyrt. leányvállalataként működő Antenna Hungária Zrt. A tranzakció eredményeképpen a Corvinus Zrt. közvetett kisebbségi tulajdonrészt szerez a Yettel Magyarországban.

Az ügylet tovább gyarapítja a Magyar Állam vagyonát és szerepvállalását a stratégiai jelentőséggel bíró telekommunikációs ágazatban, valamint a részvénycserének köszönhetően a hazai telekommunikációs ágazat piacvezető szereplői közül kettőben is kisebbségi részesedésre tesz szert, közölték.

A tranzakcióval az Állam amellett, hogy tovább diverzifikálja befektetési portfólióját a távközlési szektorban, erőteljesebben és hatékonyabban lesz képes – tulajdonosi oldalról – hozzájárulni az ágazat fejlődéséhez. Mindez további előnyöket biztosít az ügyfelek, a magyar gazdaság teljesítménye, valamint az ország versenyképessége számára, tették hozzá.

A tranzakció a közlemény szerint közvetlenül nem érinti sem a Vodafone Magyarország, sem a Yettel Magyarország ügyfeleit.

(MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik