Gazdaság

Ehetőtányér üzemet adott át Varga Mihály

Átadóünnepség-dömping várt pénteken Varga Mihályra Monostorpályiban. A pénzügyminiszternek a Civita Group Zrt. tulajdonában lévő Agri-Corn Kft. három beruházásánál kellett szalagot vágnia.

Két új gluténmentestészta-gyártó, valamint egy ehető pohár- és tányérgyártó gépsort adtak át, amelyek nagyjából 2,5 milliárd forintba kerültek. Ebből közel egymilliárd forint volt az európai uniós támogatás.

Az átadóról szétküldött beszámoló szerint a most átadott beruházásokkal a Vaszkó-család tulajdonában álló vállalkozás az európai gluténmentes piac meghatározó szereplőjévé vált.

A Vaszkó-család elmúlt 30 évi története visszaigazolta azt a kitartást és elkötelezettséget, ami a mai naphoz vezetett. Ha mintákat keres a magyar gazdaságszerkezet magának, akkor érdemes olyan mintát találni, ami az erős családi vállalkozásra épül. És nincs megállás; vannak további terveik, melyek megvalósításához a forrást jelentős részben a tőzsdei kibocsátásból remélik előteremteni. Azt kell tehát mondanom, hogy az irány az jó, és külön öröm, hogy mindez egy sikeres generációváltás után, az élelmiszeriparban történik

– mondta a pénzügyminiszter.

Vaszkó Gábor vezérigazgató arról beszélt, hogy a Civita Group Zrt. tevékenysége a kukorica-feldolgozásra épül, ebből nyitogatják ki “svájcibicska-szerűen” az újabb és újabb üzleteket. A piacvezető kukoricamalmot üzemeltető vállalkozást korszerű kukoricaolaj- és tésztaüzem teszi teljessé.

Európában évente mintegy 60 milliárd műanyag poharat használnak és dobnak ki az emberek. A most üzembe állított, egyedi fejlesztésű lebomló evőeszközöket gyártó célgép alkalmas az ipari volumenben történő sorozatgyártására, évi 15 millió darabos kapacitásával 500 tonna műanyag kiváltását teszi lehetővé évente.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik