Gazdaság

Kamionstop lesz március 15-én, de rövidített

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Az Építési és Közlekedési Minisztérium Kommunikációs Főosztályának közleménye szerint kamionstop-változás lesz. Eredetileg a nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása március 14-én, kedden 22 órától március 15-én, szerdán 22 óráig lenne érvényben. A kamionstopot azonban kedden este 22 órától szerdán reggel 6 óráig az áruellátás zavartalansága érdekében felfüggesztik. A korlátozásban érintett járművek így csak rövidebb ideig, szerdán reggel 6 órától 22 óráig nem közlekedhetnek a hazai utakon.

A nemzeti ünnepre tekintettel a kamionstop főszabály szerint kedden 22 órától szerdán 22 óráig lenne érvényben. A hatályos rendelkezések alapján a közlekedésért felelős miniszter a környezetvédelemért felelős miniszter egyetértésével indokolt esetben átmenetileg felfüggesztheti a korlátozást. A kamionstopot szakmai kezdeményezésre 2023. március 14-én 22 órától március 15-én reggel 6 óráig felfüggesztik.

A szakmai szervezetek kezdeményezésén alapuló intézkedés lehetővé teszi, hogy a hazai vállalkozások még rugalmasabban szervezhessék meg fuvarozási feladataikat, a járművezetők a kevésbé forgalmas éjszakai órákban hazatérhetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik