Gazdaság

Tokaji borászatot vásárolt Tiborcz István cége

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Ikonikus tokaji borászattal szélesíti befektetési portfolióját a BDPST Group, amely megállapodást kötött a minőségi tokaji borairól és prémium borkülönlegességeiről ismert Patricius Borház Zrt. 100 százalékos tulajdonának megvásárlásáról – írja a Világgazdaság. Tiborcz István érdekeltsége a Tokaji borvidéken üzemelteti az ötcsillagos Andrássy Kúria & Spat és annak éttermét, a Bobajkát.

A több mint 20 éve alapított bodrogkisfaludi székhelyű Patricius Borház az UNESCO Világörökségi Helyszínei között jegyzett Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék egyik meghatározó borászata. 2016-ban elnyerte az Év Pincészete díjat, tokaji borkülönlegességei pedig számos szakmai díjban részesültek az elmúlt években.

Jól illeszkedik stratégiai elképzeléseinkbe a most aláírt megállapodás, hiszen a Tokaji a legismertebb magyar márkák egyike, ezáltal országimázsunk fontos része, egyúttal fontos, megóvandó világörökségi értékünk. A Patricius Borház megvétele része annak az építkezésnek, amelynek eredményeképpen a Tokaji borvidéken minden téren a meghatározó szereplők egyike lehetünk a minőségi szolgáltatások és termékék piacán. A közvetlen üzleti célokon túl pedig ahhoz is hozzá kívánunk járulni, hogy a Tokaji márka megerősítse helyét a minőségi borok piacán és a nemzetközi borturizmus térképén egyaránt

– nyilatkozta a felvásárlás kapcsán Tiborcz István, a BDPST Group többségi tulajdonosa.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik