Gazdaság

A Magyar Energiaital Szövetségnek nem tetszik, hogy a Ficsak a dohányboltokba száműzné az energiaitalokat

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

A Magyar Energiaital Szövetség közleményben reagált a Fiatal Családosok Klubja azon kérésére, hogy csak a nemzeti dohányboltokban lehessen energiaitalt vásárolni. A fideszes Király Nórához köthető családszervezet korábban azért szólalt fel, hogy jelezzék, szerintük már nem illik farsangolni, mert most Jézus feltámadására kell készülni.

Mindenki szeretné megvédeni a gyermekeket a különböző veszélyektől, de fontos tisztázni, melyek is valójában az igazi veszélyek, amelyek gyermekeinkre leselkednek – esetleg nem az alkohol, az elhízás, vagy korunk népbetegsége az állandó internetezés és annak veszélyei, vagy talán az erőszak? Biztos, hogy a farsang és az energiaital az, amitől a gyerekeket legjobban kell védeni egy felelősségteljes családszervezetnek?

– vetette fel a Magyar Energiaital Szövetség, amely szerint „a Fiatal Családosok Klubja offenzívát indított a farsang és az energiaitalok ellen”.

A szövetség szerint a farsang betiltása és az energiaital dohányboltba zárása mellett akkor már „tényleg zárjunk el mindent előlük”, így az alkholt, kólákat és cukros italokat, késeket, bicskákat, telefonokat és kütyüket is.

Egúttal jelezték, hogy „Európában régebben három országban (Franciaország, Norvégia, Dánia) is próbálkoztak tiltással az energiaitalokra vonatkozóan, de mivel ott sem működött a dolog, 2008, illetve 2009-ben fel is oldották a tiltást”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik