Gazdaság

Szárnyakat kapott a forint hétfőn

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
A forint a dollárhoz és az euróhoz képest is erősödik hétfő délelőtt. A héten piacmozgató esemény lesz, hogy harmadszor vizsgálják a hitelminősítők a magyar adósbesorolást – figyelmeztet a portfolio.hu.

Majd másfél hete nem volt olyan erős a forint az euróhoz viszonyítva, mint hétfő délelőtt: a péntek esti szintekhez képest 0,26 százalékkal gyengébb a közös pénz, árfolyama 379 forint körül mozgott 11 óra előtt.

A dollárért körülbelül 359 forintot kell fizetni, amely 0,35 százalékos gyengülés a forinthoz képest.

Reggel 10 óra előtt a forint még a 378,5 alatti szintekre is leszúrt, úgy tűnik tehát, hogy a múlt heti gyengülő trend megfordult.

Hogy ez meddig tart nem tudni. Változást is hozhat, hogy a héten újabb hitelminősítő vizsgálja a magyar adósbesorolást. Mint emlékezetes januárban a Fitch negatívra rontotta a kilátást, a Standard & Poor’s pedig leminősített. Kérdés, követi-e őket a harmadik nagy cég, a Moody’s is, nem lenne meglepetés egy újabb negatív kilátás – olvasható a portálon. Emellett az MNB Monetáris Tanácsának kamatdöntő ülésére figyel a piac elsősorban, a fő kérdés az lesz, tesz-e óvatos utalást a jegybank az irányadó kamat közelgő csökkentésére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik