Gazdaság

Egyelőre megmenekült a balatonaligai magaspart

Elrendelte a Pécsi Törvényszék a balatonaligai magaspartra tervezett öt társasház építésének felfüggesztését az Aligai Fürdőegyesület (AFE) kezdeményezésére, szúrta ki a döntést a civil szervezet Facebook-oldalán a hvg.hu.

Az AFE azonnali jogvédelem elrendelését kérte annak érdekében, hogy a 105 lakást tartalmazó épületek január 31-én megkezdett építkezése – amely az aligai löszfal megbontását is tartalmazza – ne folytatódhasson. A bíróság ezt megadta, így a magaspart egyelőre megmenekült.

Az egyesület által közzétett végzés kimondja, hogy a magaspart megbontásának környezeti hatása minden egyéb körülménytől függetlenül megállapítható, közvetlenül érinti azt a közérdeket, amelyet a bíróságnak, mint védendő értéket figyelembe kellett vennie.

Az ügy valószínűsíthetően bírósági perrel fog folytatódni – tette hozzá az AFE.

A szervezet azt is megjegyezte, hogy az illetékes Balatonvilágosi Önkormányzat rendkívüli testületi ülést hívott össze, a polgármester pedig olyan előterjesztést nyújtott be, amely szerint az nem kívánnak perbe lépni a magaspart megőrzésének érdekében.

Pedig a magaspart menthető, még nincs késő, kérjük a balatonvilágosi képviselők támogatását!

– írták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik