Gazdaság

Tovább erősödött a forint kedden

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Szinte rá sem ismerni a forintra az utóbbi napokban, a magyar deviza minden létező gátat áttörve akadálytalanul erősödik. Hétfőn már a 380-as szint is belátható közelségben volt, a jelek szerint mindig van újabb lendület a magyar devizában – értékel a portfolio.hu.

Kedd reggel fél kilenc körül 383,3 körül járt a forint az euróval szemben, ez minimális, 0,1 százalékos gyengülést jelentett a magyar deviza szempontjából hétfő estéhez képest. Ezután megint rákapcsolt a hazai deviza, Reggel tíz óra előtt 382,9 alá esett az euróárfolyam.

Sőt, tegnap 382 közelében is járt a jegyzés, vagyis a jelek szerint mindig van újabb és újabb lendület a forintban, amikor már azt hisszük, hogy gyengülésbe fordul – olvasható a portálon.

A legerősebb tényező a 18 százalékos irányadó kamat, ami javítja a forint kilátásait, emellett a kedvező nemzetközi környezet is az erősödést indokolja. A szakemberek szerint vannak még kockázatok az év további részére tekintve, de most úgy tűnik, hogy azokat félretették a befektetők, minden akadály ellenére is rendületlenül veszik a forintot.

A héten elsősorban a nemzetközi hangulatra lesz érdemes figyelni, ma pedig a negyedik negyedéves GDP-adat lehet hatással a piaci hangulatra. A dollárral szemben most 357-nél járunk, míg az angol font 434 forintba kerül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik