Gazdaság

Az Electrolux leállítja a hűtőszekrénygyártást Nyíregyházán, leépítések jönnek

Eletrolux
Eletrolux

Az Electrolux 2024 januárjától nem folytatja tovább a hűtőszekrények gyártását nyíregyházi gyárában a lényegesen megváltozott üzleti környezet és alacsony kereslet miatt – írta a cég a szerdán kiadott közleményében.

A nyíregyházi gyár 650 munkatársat foglalkoztat, a telephelyen szabadonálló hűtőszekrényeket gyártanak.

A vállalat döntését a 2022 utolsó negyedévében készített hatástanulmány előzte meg, ami a nyíregyházi gyár versenyképességét vizsgálta. A versenyképesség vizsgálata során a legfontosabb szempontok a gyár kapacitásának kihasználtsága, valamint a jövőbeli mennyiségi előrejelzés a hűtőszekrény termékkategóriákban voltak.

Az Electrolux azt írta, elkötelezett az együttműködés mellett az érintett hatóságokkal, érdekelt felekkel, hogy a lehető legmegfelelőbb támogatást biztosítsa munkavállalóinak.

Az Electrolux haladéktalanul felveszi a kapcsolatot a kormányhivatal foglalkoztatási osztályával és külső szakértő tanácsadót is bevon a termelés leállásában érintett dolgozók munkaerőpiacon történő mielőbbi elhelyezkedésének érdekében. A munkavállalók rendszeres tájékoztatást kapnak az átszervezés menetéről.

Ez a döntés nem érinti a vállalat tevékenységét Jászberényben, ahol az Electrolux továbbra is az új energiatörvény követelményeinek megfelelően kifejlesztett hűtőket gyárt. A nyíregyházi gyár termelésének leállása nem lesz hatással a termékek kiszállítására, az Electrolux vásárlóira, ügyfeleire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik