Gazdaság

Fizetni kellett a próbaérettségiért egy salgótarjáni iskolában

A salgótarjáni Madách Imre Gimnáziumban a végzős diákok próbaérettségijét egy külsős cég, a MEGAvizsga Oktatási Kft. bonyolította le, így a dolgozatok összeállításáért és kijavításáért a tanulóknak fejenként 4900 forintot kellett fizetniük – írja a Telex. A gimnáziumban magyar nyelv és irodalomból, történelemből és matematikából írtak próbaérettségit a végzős diákok. Előbbi kettőért középszinten fejenként 1800 forintot, a matematika középszintű próbaérettségiért 1300 forintot kellett fizetniük. Így egy osztálynak összesen 133 ezer forintba került a próbaérettségije. Az iskola honlapján közzétett állásfoglalás szerint a diákok, szülők, tanárok közösen döntötték el, hogy részt vesznek a fizetős gyakorló vizsgán. Az intézmény igazgatója a próbaérétségivel kapcsolatban elmondta, hogy:

Az összeg a dolgozat összeállítását, nyomdai előállítását és javítását fedezi. A befizetett összegből sem az iskola, azaz a pedagógusok és az igazgató, sem a tankerület nem részesült.

Az iskolát fenntartó Salgótarjáni Tankerületi Központnak tudomása sem volt arról, hogy a Madách Imre Gimnáziumban külsős cég szervezi a próbaérettségit. A Telexnek azt írták:

A megjelent hírek alapján az ügy kivizsgálását megkezdtük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik