Gazdaság

A Momentum az ársapkák eltörlését követeli a kormánytól

Sajtótájékoztatót tartott hétfő délután a Momentum, ahol az ellenzéki párt felszólította a kormányt az ársapkák eltörlésére.

Az eseményen felszólaló  Bedő Dávid és Ilyés Márton úgy fogalmaztak:

Az árstopok nem működnek. Hiány van az árstopos élelmiszerekből és ezért kell több mint 40 százalékkal többet fizetnünk a boltokban. Ezért drágul minden, amin nincs a káros hatósági ár.

Odaszúrták még továbbá azt is, hogy a szocialista tervgazdálkodás akkor sem működik, ha azt narancssárgába öltöztetjük.

A Momentum politikusai szerint az árstopokkal a Fidesz csak annyit tudott bebizonyítani, hogy egyáltalán nem ért a kormányzáshoz. Alaptétel – mint mondták –, hogy a hatósági árak hiányt okoznak, az alternatív és kiegészítő termékek árát pedig felhajtják. „Orbán Viktor azonban mindennel és mindenkivel szembemenve mind az élelmiszerekre, mind a benzinre a szocialista tervgazdálkodás egyik ismert eszközét alkalmazta. Látjuk, mit ért el vele” – vonták le végül a következtetést.

A Momentum álláspontja szerint az ársapkák csak tüneti kezelésre jók, ezért a párt felszólítja a kormányt az eltörlésükre. A Momentum szerint az árak korlátozása helyett célzottan kellene támogatni a családokat, például úgy, hogy az extra ÁFA-bevételekből élelmiszerutalványokat biztosítanak az arra rászorulóknak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik