Gazdaság

Sokakat érintő változás a Lidl zöldség- és gyümölcspultjainál

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
A Lidl Magyarország elindította „Mentsük meg!˜ élelmiszermentő akcióját, mellyel tovább bővíti az élelmiszer pazarlás mérséklése érdekében tett intézkedéseinek körét. A külsőleg már nem tökéletes, de még fogyasztható gyümölcsöket és zöldségeket egységcsomagban, kedvezményes áron kínálja vásárlóinak – olvasható a diszkontlánc közleményében.

Az áruházlánc novemberben Budapesten elindította a „Mentsük meg!” akciót, ahol a még fogyasztható, de kisebb hibákkal rendelkező zöldségeket és gyümölcsöket egységcsomagban kínálja vásárlóinak. A 3,5 kilogrammos zöldségből és gyümölcsből vegyesen összeállított csomagokat mindösszesen 399 forintért lehet megvásárolni. A csomagok országszerte, az áruházlánc minden magyarországi áruházában megtalálhatóak lesznek várhatóan 2023. február végével.

A Lidl Magyarország folyamatosan optimalizálja rendelési folyamatait, hogy ezáltal is csökkentse környezeti terhelését – írták. A vállalat tevékenysége – mind a rendelések, mind pedig az áruházi folyamatok – során arra törekszik, hogy minimálisra csökkentse az élelmiszerfelesleget. Ennek érdekében a vállalat élelmiszermentő intézkedéseket hajt végre az optimális, testreszabott megrendelésektől, az árcsökkentett értékesítésen át az élelmiszeradományozással bezárólag, továbbá végső lépésben a fogyasztásra már nem alkalmas élelmiszerek komposztálás által, valamint biogázüzemekben történő újrahasznosításáig.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik