Gazdaság

Portfolio: a kormány húsvétig meghosszabbítaná az árstopot

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Több különböző forrásból is úgy értesült a Portfolio, hogy a kormány azon van, hogy meghosszabbítsa az élelmiszerár-stopot. A korlátozások hivatalosan december végéig vannak érvényben, de a lap szerint a kormány húsvétig meghosszabbítaná a már bevezetett árstopokat. Minderről a lap szerint már tárgyaltak is a legutóbbi kormányülésen, az élelmiszerárak befagyasztása pedig nagy támogatottságot élvez kormányzati körökben.

A Portfolio szerint mindemellett a kormányzat nagyobb büntetéseket és szigorúbb ellenőrzéseket is kilátásba fog helyezni, mert egyre kevésbé tetszik a kabinetnek, hogy egyre drasztikusabb az élelmiszerhiány az árstopos termékek körében.

A lapnak nyilatkozó források szerint a nem csökkenő kereslet, és az egyre szűkösebb kínálat miatt már most látszik egyes termékeknél, hogy az árstop meghosszabbítása esetén jobban előtérbe kerül az import, emiatt egyre kevésbé fognak tudni magyar termékeket kínálni a kiskereskedelmi láncok, hiszen vannak, akik az import forrásból olcsóbban tudják beszerezni a termékeket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik