Gazdaság

20 százalék feletti béremelés jön a kecskeméti Mercedes-gyárban

Összesen 24 százalékos béremelésről, továbbá eredményrészesedésről állapodott meg a kecskeméti Mercedes-gyárban a német autóipari konszern hazai menedzsmentje a dolgozókat képviselő szakszervezetekkel – értesült az Index. A béremelést két lépcsőben fogják majd végrehajtani.

A hírportál értesüléseit a Mercedes-Benz Manufacturin Hungary Kft. is megerősítette: a cég „valamint a Vasas Szakszervezeti Szövetség MBMH Vasas Alapszervezet és a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete (MTSZSZ) konstruktív tárgyalásokat folytatott a bérek alakulásáról. A célunk az volt, hogy jó megállapodást kössünk az érdekképviseletekkel, ami megtörtént a következő évre vonatkozó bérfejlesztésről”.

A megállapodás értelmében az aktív dolgozók alapbére január 1-jétől 17 százalékkal, majd egy második lépcsőben augusztus 1-jétől további 7 százalékkal emelkedik.

Az Index hozzáteszi, hogy a bérmegállapodás további elemeivel együtt, mint az infláció alakulásától függően negyedévente folyósított külön kifizetés, vagy a dolgozóknak fizetett, újonnan bevezetett eredményrészesedés, a teljes juttatási csomag összességében akár több mint 30 százalékkal emelkedhet az egyes munkavállalók esetében a jelenlegi szinthez képest.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik