Gazdaság

Fiókbezárási hullám a Takarékbanknál, még az ATM is eltűnik több kistelepülésen

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Már öt hazai településen: Jákon, Algyőn, Balástyán, Tégláson, és Jászboldogházán készül bezárni kirendeltségeit a Takarékbank Zrt.. Hiába az aláírásgyűjtés, van, ahol ATM sem marad.

A Takarékbank Zrt. jáki fiókját december 30-tól összevonják az egyik szombathelyi bankfiókkal, így a helyieknek utazniuk kell, ha pénzügyeiket intézni akarják. A falu polgármestere egy posztban arról írt, hogy minden lépést meg fog tenni annak érdekében, hogy a bezárást megakadályozza. A jákiak tüntetni is hajlandóak azért, hogy a fiók jövőre is üzemeljen. Az önkormányzat 22 folyószámlát vezet a Takarékbanknál, ezeken éves szinten nagyjából 600 millió forintos pénzforgalmat bonyolít, amiből 18 millió a pénztárforgalom – írja az ugytudjuk.hu.

Hasonló a helyzet Jászboldogházán, ahol a polgármester szintén tényként kapta, hogy a településen a Takarékbank bezárja a fiókot. Bár az 1700 fős falu első embere még Pócs János (Fidesz-KDNP) térségi parlamenti képviselőt is megkereste, az ő közbenjárásának ellenére is kitartott a Takarék a fiók bezárása mellett.

A Hajdú-Bihar megyei Tégláson december 13-án zárja be fiókját a Takarékbank. Itt annyit sikerült kiharcolnia a település polgármesterének, hogy december 20-tól, a polgármesteri hivatal udvarán, heti egy alkalommal keddenként, 13:30 és 15:00 óra között fogadja ügyfeleit a Takarék Mobil Bank.

Nem voltak ilyen szerencsések a Csongrád-Csanád megyei Balástya lakói. December 16-án zárja be itteni fiókják a Takarékbank. A 3500 fős településen bankautomata sem marad.

Hasonlóan járt a megye egy másik települése, Algyő is. Az itteni fiókot a 12 kilométerre lévő Szeged egyik kirendeltségével vonják össze december 14-től. Az algyőiek is ATM nélkül maradnak a jövőben.

A Takarékbank legutóbb a nyáron vezényelt le hasonló fiókbezárási hullámot. A Takarékbankot, az MKB Bankot és a Budapest Bankot tömörítő Bankholding nem árulta el, hogy pontosan hány fiókot is érint a végleges bezárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik