Gazdaság

A Fidesz szerint nincs üzemanyaghiány, pedig egy megyei lapban is erről írnak

Többször meg kell állni, hogy tele legyen a tank – erről ír a kormánypárti Mediaworks egyik terméke, a sonline.hu. A Somogy megyei hírportál úgy fogalmaz, hogy megnehezítette a fuvarozással és személyszállítással foglalkozó vállalkozások dolgát a Mol, miután az olajtársaság benzinkútjain a nagynyomású töltőoszlopokon 100 literre korlátozták a tankolható mennyiséget.

A portálnak a Németh Autóközlekedési Kft. ügyvezető-tulajdonosa Németh József így nyilatkozott:

Ha például Budapestre megy az egyik buszunk, az autópályán sok helyen lehet gáz­olajat tankolni. Belföldön azonban figyelni kell arra, hogy mikor következik Mol-töltőállomás. Más kúton ugyanis nem igazán tudunk gázolajhoz jutni. Egyrészt, mert szigorúbbak a korlátozások, vagy mert kifogyott a készletük.

Németh hozzátette, külföldön korlátozás nélkül tankolhatnak a buszokba, ráadásul egy literért majdnem annyit kérnek el, mint a hazai kutakon.

A Fidesz szerint viszont szó sincs üzemanyaghiányról. A kormánypárt közleményében azt írta, hogy:

Országos üzemanyaghiány akkor lenne, ha a dollárbaloldal lenne hatalmon. Gyurcsányék ugyanis már szolgaian rég végrehajtották volna az összes energiaszankciót Magyarországon is, amellyel hazánkban is veszélybe sodornák az üzemanyagellátást és egekbe emelnék a benzin árát. Magyarországon van elérhető üzemanyag, biztosított az ellátás, ráadásul Európában egyedülálló módon egy éve árstop védi a lakosságot a szankciós üzemanyagár-emelkedéstől.

A Fidesz közleményével a DK-s Varju László sajtótájékoztatójára reagált, a politikus szerint ugyanis országos üzemanyaghiány alakult ki Magyarországon. Mára nemcsak kistelepülések vagy vidéki városok vonzáskörzete érintett, hanem a főváros is, és nemcsak a kis kutakról hiányozhat a benzin és a gázolaj, hanem gyakorlatilag bármely kútról – mondta Varju.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik