Gazdaság

Megszűnik a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Róka László / MTVA
Róka László / MTVA

A Lázár János vezette tárca viszi tovább az Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. feladatait, szúrta ki a cég honlapján a napi.hu.

A tájékoztatás szerint az Építési és Beruházási Minisztérium tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó, 100 százalékos állami tulajdonban lévő gazdasági társaságok által ellátott feladatok központi költségvetési szerv általi átvételéről és a társaságok megszüntetéséről, az ezzel kapcsolatos eljárási kérdések rendezéséről szóló kormányrendelet szerint a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. 2023. január 1-jével megszűnik és feladatait jogutódként az Építési és Beruházási Minisztérium veszi át.

Utóbbit sem sokáig hívják már így, ugyanis mint arról beszámoltunk, Lázár János minisztériumát átnevezik: Építési és Közlekedési Minisztérium lesz a neve az eddigi Építési és Beruházási Minisztérium helyett, miután a közlekedésügy is oda kerül a megszűnő TIM-től.

Kapcsolódó
Megjelent a rendelet a régi-új miniszterek új feladatairól
Orbán Viktor így osztotta szét a Palkovics Lászlótól megörökölt hatásköröket Lázár János, Nagy Márton és Lantos Csaba között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik