Gazdaság

Szerbiában sincs akkora infláció, mint Magyarországon

MTI
MTI

Szerbiában, amely energiahordozó-beszerzési szempontból nagyon hasonló helyzetben van, mint Magyarország, 15 százalékos volt az infláció októberben, szemben a magyarországi 21,1 százalékkal. A legnagyobb pénzromlás a vendéglátás területén volt.

Szerbiában a termékek és szolgáltatások árai októberben 15 százalékkal voltak magasabbak, mint tavaly ugyanebben az időszakban – idézte a vajdasági Szabad Magyar Szó a Köztársasági Statisztikai Intézet.

A szeptemberi árakhoz viszonyítva átlagosan 1,9 százalékkal nőttek az árak, tavaly decemberhez viszonyítva pedig 13,5 százalékkal.

Az egy hónappal ezelőtti árakhoz viszonyítva megdrágultak az éttermi és szállodai szolgáltatások (4,1 százalékkal), az élelmiszer és alkoholmentes italok (3,5 százalékkal), a ruha és lábbeli (2,2 százalékkal), a háztartási berendezések (1,7 százalékkal), a rezsiköltségek (1,5 százalékkal), az oktatás (1,3 százalékkal), a közlekedés (0,6) százalékkal. A többi termék és szolgáltatás ára a statisztikai intézet szerint elenyésző mértékben emelkedett. (Napi.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik