Gazdaság

Közelíti a százmilliárd forintot a kisbenzinkutak vesztesége

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Tartalékaink már régen nincsenek, veszteségeink közelítik, el is érhetik a százmilliárd forintot

– írta közleményében a Független Benzinkutak Szövetsége, miután a szervezet tagja megvitatták és értékelték a kormányzat augusztusi ígéretének teljesülését, vagyis a kisbenzinkutakat megillető, jogszabályban meghatározott támogatás késedelmes kifizetéseit.

Mint írták, sajnálattal állapították meg, hogy a kormányzat ígérete a kifizetések augusztus végéig történő teljesítéséről álom maradt.

Szerintük annak ellenére, hogy szeptember és október hónap folyamán történtek kifizetések, a mai napon még jelentős számban vannak olyan benzinkutak, amelyek még mindig nem kaptak semmit.

Közölték, mivel nem kapnak támogatást, napról napra kevesebb árút vásárolnak, így ennek következménye,a hatósági áras termékek
kifogyása lesz. A készlethiányt pedig csak úgy lehet egyensúlyba hozni a szabályozás által a benzinkutakra erőltetett kényszerű nyitvatartással, ha egyre növekvő mértékű, napi szintű mennyiségi korlátozást vezetnek be.

Hozzátették, kérik a vásárlók megértését

de a képlet egyszerű: a meg sem kapott pénzből meg sem vett áruval senkit sem tudunk kiszolgálni – viszont nyitva lenni kötelező.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik