Gazdaság

A kormány első részletben 157 milliárdot szán a rezsivédelem ellentételezésére

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Az áram- és gázszolgáltatók kapják a pénzt, amit Varga Mihálynak azonnal elő kell teremtenie.

Megjelent a Magyar Közlönyben a kormányhatározat a veszélyhelyzet idején a villamos energia és földgáz egyetemes szolgáltatás változatlan feltételek szerinti nyújtását biztosító rezsivédelmi szolgáltatás költségeinek ellentételezéséről. Az Orbán Viktor által jegyzett döntés szerint
a rezsivédelmi szolgáltatásról szóló korábbi rendelet alapján fizetnek ellentételezést a villamos energia és földgáz szolgáltatóknak.

Ehhez kiegészítik az idei költségvetési törvény mellékletét, amelynek a Technológiai és Ipari Minisztérium fejezetéhez kerül a Rezsivédelmi szolgáltatás ellentételezése. Varga Mihály pénzügyminiszternek gondoskodnia kell arról, hogy az ellentételezéshez szükséges első részlet (157 496 200 805 forint) azonnal rendelkezésre álljon.

Palkovics László technológiai és ipari miniszternek legkésőbb december 15-ig  kell javaslatot tennie a fennmaradó összeg kifizetésének ütemezésére a rendeletben meghatározott korrekciós tényező, a villamosenergia- és földgázszolgáltató tényleges likviditási igényei alapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik