Gazdaság

A Magyar Posta nem szólt a bezárásokról: még a fideszes politikusok is felháborodtak

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Nyugat-Magyarországon még a fideszes politikusok is meglepődtek, hogy mennyi postát zárnak be november 12-től – adta hírül a nyugat.hu.

A Magyar Posta a múlt héten közölte, hogy 210 településen 366 postát zárnak be november 12-től ideiglenesen, takarékossági okokra hivatkozva.

Szombathelyen például négy postára kerül lakat. A helyzet olyan kritikus, hogy Horváth Attila, a város alpolgármestere bejelentette, hogy postapótló ügyfélszolgálatot nyitnak az az oladi lakótelepen a nyugdíjas klub székhelyén. A postapótló ügyfélszolgálaton ajánlott levelek, csomagok, csekkek feladását vállalják, az átvett értékekről elismervényt adnak, majd a következő alkalommal átadják a feladásról szóló bizonylatot. A nyugdíjas klub helyiségei rezsicsökkentett áron kapják a távfűtést, így nem jelent nagy költséget a napi egy-két órányi nyitva tartás – olvasható a regionális portálon.

A Magyar Posta döntése kormánypárti képviselőket is felháborított. Horváth Gábor, szombathelyi városi képviselő Facebook-posztjában azt írta, a takarékossági intézkedéseket megérti, de számára elfogadhatatlan, hogy az azonos útvonalon található Szófia utcai (kámoni) és a Március 15. téri postahivatalokat is bezárják.

Hozzátette, ezzel a döntéssel a postai szolgáltatások elérhetősége és minősége kritikus szint alá süllyed a Szombathely északi városrészén élők számára.

Szerinte a Magyar Postának egyeztetnie kellett volna az önkormányzatokkal.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg fideszes polgármestere is felháborodott, főleg azért, mert a sajtóból tudta meg, hogy a városban hat postát zárnak be. A Facebookon posztolta azt a levelet, amit a Magyar Posta vezérigazgatójának írt. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy a döntés előtt nem egyeztettek vele, és kérte, hogy vizsgálják felül a tervet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik