Gazdaság

Reptéri sztrájk Brüsszelben: több utas lekéste a Wizz Air budapesti járatát

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu
A biztonsági személyzet sztrájkja miatt a légitársaság törölte az összes – köztük a Budapestre tartó – járatát.

Több Magyarországra indult utas is lekéste a Brüsszelből Budapestre tartó hétfői járatot, miután sztrájkba lépett a biztonsági szolgálat a belgiumi Charleroi nemzetközi repülőtéren hétfőn – értesült a 24.hu.

Kedden írtuk meg, hogy a reptér a tiltakozás miatt nem indít és nem fogad gépeket. A Wizz Air tájékoztatása szerint csak csütörtökön áll helyre a kiszolgálás.

A légitársaság megkeresésünkre közölte: Október 17-én a brüsszeli Charleroi repülőtéren a biztonsági személyzet előzetes bejelentés nélkül sztrájkba lépett, amelyről a Wizz Air nem értesült előre, így a légitársaságnak nem volt módjában figyelmeztetni erről az érintett utasokat, köztük a W6 2282 lajstromszámú budapesti járatra jegyet váltókat sem. A sztrájk következtében a Wizz Air nem törölte járatait, de mivel a biztonsági ellenőrzés jóval több időt vett igénybe a szokásosnál,

így voltak utasok, akik a sztrájk következtében lemaradtak a gép indulásáról. 

Mint írták, a sztrájk várható másnapi folytatása miatt a Wizz Air október 17-én délután figyelmeztető e-mailt küldött az érintett utasoknak, amiben felhívta figyelmüket a további esetleges sztrájk lehetőségére, és azt javasolta, hogy az ebből adódó kellemetlenségek elkerülése érdekében október 18-án 4 órával a gépük indulása előtt érkezzenek ki a repülőtérre.

Közölték,

szerdán a sztrájk tovább folytatódik, a repülőtérről egyetlen légitársaság sem tud járatokat indítani, így a Wizz Air a brüsszeli Charleroi repülőtérről induló valamennyi október 19 – i járatát – köztük egy Budapestre tartót is – kénytelen törölni.

Tájékoztatásuk szerint erről értesítették az érintett utasokat, akiket arról is tájékoztatták, hogy térítésmentesen átfoglalhatják jegyüket egy másik járatra, illetve, ha az számukra megfelelőbb, a légitársaság visszatéríti számukra a jegyár 100 százalékát vagy a jegyár 120 százalékának megfelelő összeget WIZZ kreditet.

Hozzátették, a Charleroi repülőtér szerdán megerősítette a Wizz Air számára, hogy holnaptól, azaz október 20-tól a repülőtér működése visszatér a normális kerékvágásba. És bár az elmúlt napok kellemetlenségei a légitársaságon kívül álló okok miatt történtek, a Wizz Air ezúton is elnézést kér az utasait ért kellemetlenségekért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik