Gazdaság

550 forintos „áramdíj-felárat” számolnak fel Kübekházán az à la Carte ételrendelés mellé, fejenként

Rosta Tibor / MTI
Rosta Tibor / MTI

Október 14-én megjelentetett Facebook-posztjában azt írja a Kübecker Manufaktur, a kübekházi önkormányzat vállalkozása, hogy a 150 ezer forintról 480 ezer forintra emelkedett villanyszámláját sem kigazdálkodni, sem az árakban érvényesíteni nem tudja, ezért október 21-től tesznek egy próbálkozást a manufaktúra megmentésére azzal, hogy az à la Carte vendégeknél személyenként bruttó 550 forint „áramdíj-felárat” számolnak fel – írta a Szegeder.hu.

Reményeik szerint az így befolyó összegek hozzájárulnak majd ahhoz, hogy ki tudják fizetni a háromszorosára hízott áramszámlát.

Úgy vélik, ha ez a vendégek egyetértésével találkozik, akkor van némi esély a közkedvelt vendéglátóegység megmaradására, ha nem, akkor egy hónapon belül bezárnak, mert veszteséges üzemeltetés árán nem kívánja fenntartani azt az önkormányzat.

Kiemelt kép: Magyar rendőrök dolgoznak 2016. május 28-án a magyar, a szerb és a román határ metszéspontjában található Kübekházánál, ahol ünnepélyesen újra megnyitották a hármas határt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik