Gazdaság

Sosem látott mélységbe került a forint hétfőn

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Történelmi mélypontra gyengült hétfő délután a forint, 428 felett is járt az euró jegyzése, a dollár pedig 441 forint közelében van. Nincsenek biztató jelek.

Minimális elmozdulással kezdte a hetet a forint az euróval szemben, ezután viszont gyengülésnek idnult. A magyar deviza történelmi mélypontja 426,3-nál volt egy héttel ezelőtt, de ma ezt is meghaladta az euró jegyzése.

A forint délelőtt fél 11 környékén újabb mélypontra esett az euróval szemben, majd délutánra 428,58 forintos történelmi csúcson is állt. 14:30 órára 427 forint körüli szintre korrigált vissza.

A dollár jegyzése a reggeli 436,15 forintról délutánra 441 forint körüli szintre ment fel, de rekordszinten, 442,25 forinton is állt.

A forintnak minden bizonnyal nem tett, hogy ma rekordnagyságú, 1,3 milliárd eurós havi külkereskedelmi hiányról számolt be a KSH. A magas energiaárak igen komoly lyukat ütnek a külkereskedelemben, ami nyomást helyez a forint árfolyamára is – értékelnek a portfolio.hu-n.

Mindeközben továbbra sem érkeznek kedvező hírek az EU és Magyarország közötti, az uniós forrásokat érintő vita kapcsán.

A befektetők a nemzetközi hangulat mellett elsősorban a kedden megjelenő szeptemberi inflációs adatra figyelnek, a várakozások szerint 20 százalék körüli szintre emelkedett a drágulás üteme. innen várhatóan még tovább emelkedik majd az infláció a következő hónapokban

Ajánlott videó

Olvasói sztorik