Gazdaság

Gerendai Károly: Havi 25 millióval nő a rezsi a négy éttermünkben

Csanádi Márton/24.hu
Csanádi Márton/24.hu

Összesen 25 millió forinttal több rezsiköltséget kell majd fizetnünk havonta a négy budapesti étteremnél – erről is beszélt a Forbes Money Summit rendezvényen Gerendai Károly.

Nem vagyok közgazdász, de nem kell ahhoz különös szakértelem, hogy bárki megértse: egy olyan modellben, ahol minden költség felfelé megy, a bevétel meg lefelé, az nem jó

– mondta a forbes.hu beszámolja szerint. A tavalyi év második fele és az idei év alapján azt látják, hogy kezdenek visszatérni a külföldi vendégek. A vendégek nagy része náluk turista, ez a covid alatt hátrány volt a lezárt határok miatt, most előny, mert a hazai vásárlóerő csökken, ezt már látják a számaikban.

Szerinte fel lehet úgy fogni a helyzetet, hogy dráma van és minden helyet be kell zárni. Mégis azt gondolja, van esély arra, hogy megtaláljanak egyfajta nyugalmi állapotot. Azt elismerte, hogy ők még mindig nagyobb eséllyel fogják bírni ezt a versenyt, mint a családi kisvállalkozások.

De nem gondolom, hogy normális helyzetnek tekinthető, hogy csak akkor tud túlélni egy étterem, ha a tulajnak mellette van más vállalkozása is

– nyilatkozta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik