Gazdaság

Tovább ütik a forintot: itt az újabb történelmi mélypont

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Nem sokkal déli 12 óra előtt újabb történelmi mélypontra: 426 forint alatti szintre zuhant az euró árfolyama. Ezután kissé visszaerősödött a hazai deviza.

Hétfő reggel kis erősödéssel kezdett a forint az euróval szemben, miután múlt héten új mélypontra ment, délelőttre viszont már a pénteki szintre gyengült vissza. A kedvezőtlen nemzetközi hangulat és a dollár jelentős erősödése végül komoly forintgyengülést váltott ki. Pár perccel dél előtt újra történelmi mélypontra zuhant a forint – írja a portfolio.hu.

A forint az új mélypont (426,326) elérése után most nyugvópontra ért az előző percekben, körülbelül 425 forintba kerül most egy euró. Ez mintegy fél százalékos gyengülést jelent.

A dollárral szemben is gyengül a forint, 435 forint 75 fillérbe kerül egy dollár, ami péntekhez képest közel 1%-os gyengülést jelent. A dollár erősödése most alábbhagyott, de ha ismét rákapcsol az amerikai deviza, az a forintot újabb mélypontokra lökheti. A dollár erősödését a kedvezőtlen nemzetközi hangulat váltotta ki, ezzel együtt pedig a magas bétájú devizák (mint amilyen a forint) gyengülnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik