Gazdaság

A Mol egyetlen csődbe jutott benzinkutat sem vett át

VARGA JENNIFER / 24.HU
VARGA JENNIFER / 24.HU
A cég kiskereskedelmi igazgatója szerint üzemeghiány már csak elszórtan fordul elő, értelmetlen a felhalmozás.

Az rtl.hu-nak Orosz András azt mondta, az üzemanyagfogyasztás idén többször is rekordokat döntött, jelenleg is a korábbi átlagok feletti mennyiség fogy, de jelenleg hiány nagyon elszórtan, rövid ideig fordul elő. Összességében elmondható, hogy mindenki hozzájut üzemanyaghoz, noha a kieső import miatt jóval nagyobb ügyfélkört látnak el, mint korábban.

Több mint 80 százalékban mi fedezzük az ország üzemanyagigényét. Amellett, hogy a kiskereskedelemben folyamatosan biztosítjuk az üzemanyagot, a többi szolgáltatónál értékesített üzemanyag több mint 80 százaléka is tőlünk származik. (…) Ami a célunk volt, az ellátásbiztonság fenntartása, azt megvalósítottuk.

A cég kiskereskedelmi igazgatója fontosnak nevezte, hogy mindenki annyi üzemanyagot vegyen, amennyire szüksége van.

Semmi értelme és indokolatlan is felhalmozni az üzemanyagot.

A Mol folyamatosan elemzi a helyzetet, úgy próbálja optimalizálni tevékenységét, hogy fenn tudja tartani az ellátásbiztonságot. Orosz András szerint az ársapka meghosszabbítása miatt arra kell készülniük, hogy a korábbi évekhez képest magasabb lesz a forgalmuk. Ezért növelték meg nagyon jelentősen logisztikai kapacitásukat.

A szeptember 19-ei héten csak azokat a partnereiket érintette a 25 százalékos korlátozás, akik korábban nem a Moltól szerezték be az üzemanyagot, de a kiadható mennyiséget is hétről hétre felülvizsgálják. Tavasszal több csődbe jutott benzinkút esetében felvetődött, hogy a Mol veszi át az üzemeltetését, de eddig végül egyetlen töltőállomást sem vettek át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik