Gazdaság

Változott a fizetési határidő, a nyugdíjak kiutalása előtt öt nappal kell rendezni a gázszámlákat

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Panaszt nyújt be az MVM-nek a Nyugdíjas Parlament az előrehozott fizetési határidők miatt, a frissen kézhez kapott gázszámlákat ugyanis 5 nappal a havi nyugdíjak utalása előtt kell befizetni, számolt be róla az RTL Híradó.

A riportban bemutatott csekkeken jól látszik, hogy szeptemberben még 15-e volt a fizetési határidő, ez októberben 7-ére módosult, pedig a nyugdíjakat csak 12-én utalják.

Hogy a fizetési határidő miért módosult, azt az RTL kérdésére sem az MVM, sem a kormány nem pontosította.

A cég üzletszabályzatából ugyanakkor kiderül, hogy a fizetési határidőt követő naptól a befizetés már késedelmesnek minősül, és a felhasználó a polgári törvénykönyv alapján a felhasználó késedelmi kamatot köteles fizetni. Ez az érintett naptári félév első napján érvényes jegybanki alapkamat, ami most 7.75 százalék.

A Nyugdíjas Parlament elnöke szerint sokak számára megoldhatatlan ez a helyzet. Karácsony Mihály attól tart, többen értékeik elárverezésére, vagy uzsorakölcsönre kényszerülhetnek miatta. Nagy-nagy felelőtlenségnek nevezte, hogy ezt a döntést meghozták.

Tömeges ellehetetlenülés fogja a nyugdíjasokat sújtani, ez ellen nagyon határozottan fel fogunk lépni és fogjuk kérni a számlakibocsátot, az MVM-et, hogy ezt a gyakorlatot visszamenőleg is változtassa meg

– közölte.

A Nyugdíjasok Országos Szövetsége arról beszélt, rengetegen keresték meg őket ezzel a problémával.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik