Gazdaság

Megújuló vezetőkre van szükség a válság kihívásainak leküzdéséhez

SEED Executive School
SEED Executive School
A jelenlegi társadalmi és gazdasági környezet, valamint a komplex válságok hatására dolgozta ki a 2022 októberében induló személyre szabott vezetőképzést a Corvinus Egyetem mellett működő, hazai alapítású SEED Executive School. A nyolc hónapos program során több évtizedes vezérigazgatói tapasztalattal rendelkező mentorok vezetik végig a mai sikeres csúcsvezetők tevékenységének minden egyes kritikus fókuszterületén a résztvevőket.

A MOL és az OTP Bank csaknem egy évtizede hívta életre a SEED Executive School mögött álló SEED Alapítványt. A két óriásvállalat első lépcsőben a saját vezetőfejlesztését kívánta szisztematizálni, illetve második lépcsőben küldetésnek érezték, hogy más cégek számára is nemzetközi látásmóddal, a helyi társadalmi-kulturális tényezőket érző-értő és kapcsolati hálóval rendelkező gazdasági vezetőket képezzenek.

Leitner György, a SEED üzletfejlesztési igazgatója elmondta, a világszínvonalú üzleti oktatás koncepciója osztatlan sikert aratott, mostanra több mint 200 vállalat szakértői és vezetői vettek részt gyakorlatias programjaikon. Mint fogalmazott, a résztvevőket az alapvető elméletek bemutatása és alkalmazása mellett a saját problémáikon keresztül viszik végig ezen a kivételes utazáson.

A SEED vonzó alternatívát kínál a régió tehetséges menedzserei számára, akik karrierjüket és kapcsolatrendszerüket helyben építik fel, a szellemi tőke megtartása pedig a regionális versenyképességet is növeli. A mentorok több évtizedes felsővezetői gyakorlattal és tapasztalattal rendelkeznek, akik a hónapokig tartó közös út során intenzíven támogatják a résztvevő vezetőket

– közölte.

A SEED korábban indított képzéseinek nemzetközi szinten is komoly visszhangja volt, a jelenlegi társadalmi és gazdasági környezet, valamint a válságok komplex kezelése generálta az igényt, hogy létrehozzák az egyedülálló myCEOjourney™ személyre szabott vezetőképzési programot.

SEED Executive School Leitner György, a SEED üzletfejlesztési igazgatója

Leitner György elmondta, a SEED idén 40 különböző hazai vállalat vezetőinek bevonásával átfogó kutatást készített a Covid, a megváltozott munkahelyi körülmények és a digitalizáció által kiváltott hatásokkal kapcsolatban, amelyek új kihívások elé állították nemcsak a szervezeteket és a munkavállalókat, hanem a vezetőket is.

A felmérésből kiderült, hogy a járvány okozta változások, a gazdasági krízis és az állandó technológiai, digitalizációs átalakulás az eddiginél sokkal nagyobb flexibilitást, problémamegoldó képességet, stressztűrést és újfajta vezetési készségeket is követelnek, ami miatt a korábbi működés megújítására van szükség.

A hibrid munkavégzés negatívan hat a felhalmozott szociális tőkére. A személyes kapcsolatokban számtalan interakció történik és ez sokat jelent egyéni és szervezeti szinten egyaránt. Ezekből alakulnak az új ötletek, ez az alapja a kreativitás kibontakozásának. Ha mindenki otthon ül a számítógép képernyője elé meredve, félő, hogy ezek teljesen elvesznek, hacsak nem hozunk be új módszereket

– magyarázta.

A 2022 októberében induló myCEOjourney™ program úgy lett kialakítva, hogy megfelelően illeszkedjen a célcsoportként megfogalmazott felsővezetők vagy jövőbeni vállalatvezetők kihívásaihoz, feladataihoz. Minden résztvevő számára egy olyan átfogó vezetői eszköztár elsajátítását biztosítják, amelyet a mindennapokban azonnal alkalmazhatnak.

Mint Leitner György felhívta rá a figyelmet, nem kizárólag első számú vezetőket várnak, hanem azokat is, akik számára már ott lebeg a horizonton, hogy generációváltás miatt hamarosan hasonló pozícióba kerülhetnek. Emellett példaként említette, hogy gyáregységek vezetőinek vagy tanácsadó cégek üzletágakat irányító partnereinek is remek lehetőség ez a képzés önfejlesztésre.

A nyolc hónapon át tartó, 10 lépésben megvalósuló program során a résztvevők a mentorok segítségével a 21. századi vezetői készségek fejlesztése és elsajátítása révén igazi „feketeöves vezetővé” válhatnak.

A hiánypótló modulok egyedülálló lehetőséget biztosítanak a vezetői fejlődésre: a fenntartható sikerhez szükséges transzformációs és stratégiai terv kialakítása mellett az összes üzletileg érintett féllel, így például a tulajdonosokkal, az igazgatótanáccsal és a médiával való kommunikációhoz is hatékony képzést és támogatást kapnak a résztvevők.

Mint a SEED üzletfejlesztési igazgatója kiemelte, a többi képzésükhöz hasonlóan az elsőszámú vezetői programjuk is rendkívül gyakorlatias lesz. Erre garancia, hogy a program kezdetekor minden résztvevő egy saját vezetői problémával vagy kihívással érkezik, amire a képzés során állandóan reflektálnak és a mentorok támogatásával kialakítanak személyre szabott megoldásokat is.

Mivel a SEED Executive School öregdiákjainak 40 százaléka eddig is külföldi állampolgár volt, természetesen az új képzésben is várják az idegen anyanyelvű vezetők jelentkezését.

További részletek és regisztráció a myCEOjourney™ oldalán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik