Gazdaság

Gumiabroncsok helyett illegális bevándorlók kerültek elő a kamionból

Egy román kamionból 72 bevándorló került elő a Nagylak 2–Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen – közölte honlapján a román határrendészet szerdán.

A Romániában bejegyzett kamion – amelyet román sofőr vezetett – a dokumentumok szerint gumiabroncsokat szállított Romániából Spanyolországba, de a keddi határátlépésnél a román határrendészek és a magyar rendőrök a tehertér alapos átvizsgálását rendelték el. A hivatalos közleményhez mellékelt kisfilm szerint amint a rendőrök félrehúzták a kamion teherterét borító ponyvát, emberek tucatjait látták meg.

Az előzetes vizsgálat szerint bangladesi, indiai, pakisztáni és etiópiai állampolgárok próbálták meg átlépni a román–magyar határt, hogy nyugat-európai országokba jussanak.

A határrendészet közölte: átfogó vizsgálatot indított a szerteágazó bűnügyi tevékenység felderítésére, hogy a végén megtehesse a szükséges jogi lépéseket. A határrendészet ugyanabban a közleményben több másik esetről is beszámolt, amelyek során ugyancsak kedden további 25 bevándorló próbált Romániából Magyarországra szökni. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik