Gazdaság

Az Erste a drasztikus energiaár-növekedés miatt extra juttatást ad a dolgozóknak

MTI
MTI

Az Erste Bank extra pénzügyi juttatással és előrehozott béremeléssel járul hozzá dolgozói „pénzügyi egészségnek” megőrzéséhez. A pénzintézet összes jogosult dolgozója az osztrák anyabank értékpapírjából is kapott szeptemberben 350 euró értékben.

A bank hétfői közleménye szerint a magas inflációs környezet és az energiaárak drasztikus megugrása miatt támogatja extra juttatással munkavállalóit.

A pénzintézet – tekintettel az emelkedő megélhetési költségekre – még szeptemberben egyszeri támogatást nyújt minden olyan alkalmazottjának, akinek a teljes munkaidőre vetített bére nem haladja meg a bruttó egymillió forintot. Az 500 ezer forint alatti béreknél ez bruttó 300 ezer forintot, tehát a havi kereset legalább 60 százalékának megfelelő mértékű juttatást, míg az 500 ezer és 1 millió forint közötti fizetések esetén bruttó 200 ezer forintot jelent.

Az Erste vezetése döntött arról is, hogy a jövő évre tervezett, kétszámjegyű fizetésemelés felét már januárra előre hozza, míg a béremelések következő köre júliusban lesz.

Az egyre nehezebb gazdasági környezet a bank dolgozóinak személyes pénzügyi életére is hatással van. Az Ersténél abban hiszünk, hogy a kollégák pénzügyi egészsége és jólléte alapozza meg ügyfeleink és tulajdonosaink elégedettségét. Az Erste Bank a nehéz időkben is kiáll ügyfelei és dolgozói mellett, nem hagyja őket magukra

– mondta Jelasity Radován elnök-vezérigazgató.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik