Gazdaság

Öt éven át csapolta egy ügyfél számláját a jászsági takarékszövetkezetek fiókvezetője

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt két év – öt év próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítéltek egy takarékszövetkezeti fiókvezetőt, aki több mint húszmillió forintot csalt ki ügyfelétől – tájékoztatta a Szolnoki Törvényszék pénteken az MTI-t.

az A 35 éves, büntetlen előéletű nő, egy takarékszövetkezet két jászsági kirendeltségének fiókvezetőjeként 2014 és 2018 között mintegy 21 millió forintot csalt ki egyik ügyfelétől.

  • Kihasználva vezetői pozícióját és az ügyfelével azonos vezetéknevét csaknem fél évtizeden át rendszeresen vett fel, illetőleg utalt át magának több százezres, milliós összegeket, amihez a pénztárbizonylatot is aláírta a mit sem sejtő ügyfél helyett.

A Jászberényi Járásbíróság április 4-én a büntetlen előéletű, a bírósági eljárás során az általa okozott teljes kárt a sértettnek megtérítő nőt csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt két év, öt év próbaidőre felfüggesztett börtönre és 450 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság, valamint négy évre eltiltotta a pénzügyi munkakörben végzett tevékenység gyakorlásától.

A vádlott és védője tudomásul vette az ítéletet, de az ügyészség súlyosításért fellebbezett. A törvényszék nemrég meghozott másodfokú döntésében azonban az elsőfokú bíróság ítéletét lényegét tekintve helybenhagyta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik