Gazdaság

Tovább terjeszkedik a B+N, most egy bolgár létesítménygazdálkodó vállalatot vásároltak meg

Máthé Zoltán / MTI
Máthé Zoltán / MTI
A B+N Referencia Zrt. felvásárolta a bolgár i-Facility EOOD létesítménygazdálkodó társaságot – írták közleményükben Az újabb lépéssel a cég úgy véli bebiztosította vezető helyét a közép-európai régióban.

A felvásárlás szerintük logikus folytatása az eddigi, regionális terjeszkedésnek. A B+N Referencia Zrt. 2021-ben megszerezte az ISS Csoport csehországi, szlovákiai, román szlovén és magyar érdekeltségeit, 2022 januárjában pedig a lengyel FM iparág domináns szereplőjét, az Inwemer System csoportot. A társaság minden országban – így a mostani felvásárlásban érintett bolgár cégben is – 100 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik.

A vállalat úgy véli, a ma bejelentett lépéssel a régió megkerülhetetlen szereplőjévé váltak, megerősítette a már 2022 januárjában kivívott piacvezető pozícióját.  A régió – a mostani felvásárlással immár – hét meghatározó országában tevékenykedő cég 20 ezer munkatárssal, több mint 15 millió négyzetméter területet lát el.

A bolgár piacot kiszolgáló i-Facility EOOD portfoliója kiterjed a műszaki üzemeltetés, takarítás, kertészeti tevékenységekre. Ügyfelei között – hazai társaságok mellett – olyan ismert multinacionális nagyvállalatok találhatók, mint a Hewlett Packard, a Heineken, az SAP, a BASF, a Financial Times és a Merck. Szófián kívül egy regionális irodával rendelkezik az országban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik