Gazdaság

Felavatták az ország első Tesla MegaPack akkumulátoros villamosenergia-tárolóját

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Felavatták pénteken az ország első Tesla MegaPack akkumulátoros villamosenergia-tároló berendezéseit a százhalombattai Dunamenti Erőmű telephelyén.

A rendezvényen Palkovics László technológiai és ipari miniszter hangsúlyozta, hogy a villamosenergia-rendszer egyensúlyának fenntartásához és a csúcsidőszaki fogyasztás kiszolgálásához elengedhetetlen az energiatárolási kapacitás fejlesztése, vagyis „az irány jó és egyezik a kormányzati szándékkal”. Ennek megfelelően a több mint egymilliárd forintos beruházást az állam is támogatta.

A tárcavezető kiemelte, hogy Magyarország nem áll rosszul energetika terén, jelentősen nőtt például a naperőművek által termelt villamos energia hányada a teljes energiamixben, ezzel az elmúlt időszakban Magyarország a harmadik legnagyobb növekedést produkálta Európában Lengyelország és Finnország után. Megjegyezte, hogy ez csak a kezdet, sok a teendő még, mert a fotovoltaikus rendszerek elterjedésével sok fejlesztésre van szükség, többek között az energiatárolás területén. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik