Gazdaság

100 milliós rezsibónuszt fizet dolgozóinak egy kaposvári gyár

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A Kaposvári Villamossági Gyár (KVGY) egyszeri, közel 100 millió forint rezsibónuszt fizet dolgozóinak: az elszabaduló árak miatt döntöttek így, ami a társaság életében példa nélküli, írja a sonline.hu.

Szalai Gyula, a KVGY  igazgatója arról beszélt, egyre magasabbak a megélhetési költségek, a dolgozók fizetésük döntő részét élelmiszerre és rezsire költik. Hamarosan pedig megérkeznek az új gáz és villanyszámlák, ezért a cég lehetőségeihez mérten segíteni szeretne a kollégáknak.

Közölte, a gazdasági vezetővel egyeztettek, a csaknem 100 millió forintos egyszeri rezsibónuszról szóló döntés nagyjából öt perc alatt született meg. A cég első nyolc havi eredménye teszi lehetővé a juttatást. Az ipari társaság, amely pillanatnyilag közel 340 dolgozónak ad munkát, 2022-ben rekord, mintegy kilenc milliárd forint bevételre számít.

A döntés értelmében a betanított munkások bruttó 200 ezer forintot kapnak, a szakmunkások bruttó 260 ezer forintot, míg pozíciótól függetlenül a többi alkalmazott bruttó 300 ezer forintot. Kizárólag a KVGY alkalmazottak kaphatnak ebből a pénzből, az összeg nem jár a felmondás alatt lévő személyeknek, a próbaidőseknek, illetve a bérelt dolgozóknak. A kollégák november 10-én kapnak fizetést, a rezsibónuszt a november második felében fizetik ki nekik.

Nem a KVGY az első cég, ami így próbál segíteni dolgozóin, a Magyar Telekom például az inflációs nyomás miatt hárommilliárd forinttal támogatja dolgozóit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik