Gazdaság

Horror árakra számíthat, aki kályhára váltana a megdráguló gáz miatt

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Aki úgy cselezné ki a hétszeres gázáremelkedést, hogy kályhás fűtésre váltana, az durván elszálló árakkal és ütemesen szűkülő készletekkel szembesülhet. Mint a Haszon írja, akad olyan tűzhelyekkel foglalkozó cég, amelynek megtízszereződött a forgalma a rezsiváltozást bejelentése után.

Nyáron meg volt tömve a raktárunk, több ezer termékünk állt bent, azóta azok mind elfogytak – nyilatkozta a portálnak Baranyai Zoltán, a kályhákkal és kandallókkal kereskedő Warnex-Global Magyarország Zrt. marketingese. Emellett a tűzterek építésére is rendkívül nagy lett az igény, amivel párhuzamosan elszállt az áruk is. Amíg korábban akár 6-700 ezer forintból kijött egy épített kályha, addig most csak a tűzterek kialakítása kerül ennyibe. Továbbá ezek alapanyagaira is jellemzően hónapokat kell várni.

Az is jellemző, hogy a kereskedők nem tudnak fix árakat mondani a tüzelőanyagokra manapság, amit a kiszámíthatatlan üzemanyag- és energiaárakkal indokolnak. És míg a rezsicsökkentés átalakítása előtt jellemzően 150 ezer forint körül alakult a jó minőségű keményfa téglabrikett tonnánkénti ára, addig ma 250-260 ezer forint között kell fizetni érte – írta a napokban a HVG.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik