Gazdaság

Tájékoztató kampányt indít az MVM, hogy megértsék a számláikat az emberek

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Lakossági tájékoztatókampányt indít az MVM, hogy segítsen az embereknek eligazodni a számlák útvesztőjében, közölte az ATV Híradóval a cég.

Mint fogalmaztak, az ügyfeleket érintő minden információ weboldalukon elérhető, de a következő napokban lakossági tájékoztatókampányt is indítanak, hogy segítsenek az eligazodásban.

Mindeközben egyre több idős fordul segítségért a Nyugdíjas Parlamenthez, hangzott el a riportban. Az egyesület elnöke szerint egymillió nyugdíjas 140 ezer forint alatti összegből él, 650 ezren pedig magányosan. Nekik a költségek megosztására sincs lehetőségük.

Nagyon elkeseredett levelek jönnek, van, aki öngyilkossággal fenyegetőzik. Mások azt mondták, kimennek az utcára lakni. Nem tüntetni, mert ők nem egy tüntetéshez szokott társaság, de könnyfakasztó, amiket írnak

– fogalmazott Karácsony Mihály.

Az egyesület többek között a rezsiutalvány bevezetését, és a régi lakások állami támogatással történő korszerűsítését szorgalmazná. A kormány nyitott a tárgyalásra, amire jövő héten kerülhet sor.

A brutális összegű rezsiszámlák elárasztották az internetet is. Többen nem értik 13 köbméter gáz hogy kerül 12 ezer forintba, és 16 köbméter gázra miért számlázott ki a szolgáltató 154 ezer forintot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik