Gazdaság

A Mol reagált arra, hogy a résztulajdonában lévő olajtársaság több vezetőjét is őrizetbe vették

Hartyányi Norbert
Hartyányi Norbert

„A Mol a sajtóval egy időben értesült a horvátországi letartóztatásokról, tájékozódunk az ügyben, de folyamatban lévő rendőrségi eljárásokat nem kommentálunk” – válaszolta az RTL Híradó kérdésére a Mol sajtóosztálya annak kapcsán, szombaton kiderült, hogy az INA több vezetőjét is őrizetbe vették, akik a gyanú szerint 100 millió kuna (körülbelül 5,5 milliárd forint) kárt okoztak. Egyes hírek szerint a teljes kár ennek a többszörösét is elérheti. A Mol jelenleg 49,08 százalékos részesedéssel rendelkezik a horvát olajvállalatban.

A meg nem erősített információk szerint a vállalat – amelyben a Molnak irányítási joga van – igazgatója nyomott áron gázt vásárolt, majd ugyanazt a gázt drágábban külföldön értékesítette. A hasznot ezután társaival zsebre tették. Állítólag Damir Škugor, a kereskedelmi szolgálat igazgatója és ügyvédje is a letartóztatottak között van.

Az INA közleményében korábban úgy reagált, hogy „nem áll módunkban nyilatkozni a folyamatban lévő rendőrségi nyomozásokról. Az üggyel kapcsolatosan teljes mértékben együttműködünk a hatóságokkal a tényfeltárás érdekében.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik