Gazdaság

Lázár alá kerül minden nagy építkezés véleményezése

24.hu
24.hu
Úgy az állami nagyberuházások, mint a lakóparkok dokumentációit is a tárca alatti országos tervtanács vizsgálja szerdától.

Új kormányrendelet jelent meg kedd este, ami alaposan kibővíti Lázár János Építési és Beruházási Minisztériuma alá tartozó Országos Építészeti Tervtanács hatáskörét – írja a Hvg.hu. A testület eddig csak a csak a nemzeti emlékhelyekkel, kiemelt műemlékekkel és egyes magasépületekkel foglalkozott, ezután véleményezheti minden, az állami magasépítési beruházások megvalósításáról szóló törvény szerinti állami magasépítési beruházás építészeti-műszaki dokumentációját a lap szerint.

Véleményezési jogköre kiterjed még az 5000 négyzetméter összes hasznos alapterületet meghaladó épületek és az egy építési telken 1500 négyzetméter összes hasznos alapterületet meghaladó és legalább hat lakásból álló többlakásos, új építésű lakóépületek építészeti-műszaki dokumentációjára is. Ez szerdán lép hatályba és a már folyamatban lévő beruházásokra is alkalmazni kell.

Az Országos Építészeti Tervtanácsot az országos főépítész vezeti, a Hvg.hu emlékeztet, hogy Lázár júliusban nevezte ki e posztra az államtitkárát, a 42 éves Lánszki Regő Balázs építészmérnököt.

Kapcsolódó
Országos főépítész lett Lázár János jobbkeze
Csütörtöktől hatályos a Hivatalos Értesítőben megjelent utasítás.

(Kiemelt képünk illusztráció.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik