Gazdaság

Népszerű jégkrémeket hívott vissza a Häagen-Dazs – ezt ne egye meg!

Alex Tai / SOPA Images / LightRocket / Getty Images
Alex Tai / SOPA Images / LightRocket / Getty Images
Népszerű jégkrémterméket hív vissza minőségi hiba miatt a gyártó General Mills. A vaníliaalapú Häagen-Dazs-termékekben veszélyes anyagot találtak.

A Häagen-Dazs vaníliafagylalt önkéntes visszahívását követően a General Mills további elővigyázatossági lépéseket tesz, és kiterjeszti ezen akció hatályát a vanília aroma alapú termékek meghatározott tételeire – adta hírül a társaság a Magyar Nemzet fizetett hirdetésében. A gyártó General Mills 2022. augusztus 1-i jelzése alapján a magyarországi forgalmazó a Maresi Foodbroker Kft. önkéntesen megkezdte a Häagen-Dazs egyes 420 ml-es és 460 ml-es termékeinek visszahívását a fogyasztóktól. Az érintett termékek listája itt érhető el.

Az újabb önkéntes intézkedés alapja, hogy a General Mills átfogóbb, továbbfejlesztett tesztelési eljárásokat vezetett be más természetes vanília aromával készült Häagen-Dazs(TM) jégkrém termékek vonatkozásában. Ezen elővigyázatossági tesztelés során megállapításra került, hogy a korábban érintett beszállító által előállított vanília-kivonat felhasználásával gyártott egyes tételekben nyomokban 2-klór-etanolt (2CE) találtak.

A visszahívás csak mellékletben említett termékre vonatkozik, a listában nem szereplő Häagen-Dazs(TM) termékek, illetve eltérő lejárati dátummal és batch számmal ellátott termékek nem érintettek.

Mi a teendő, ha a fenti terméket vásárolta meg?

A társaság arra figyelmezteti a fogyasztókat, hogy amennyiben a fent felsorolt termékek valamelyikét megvásárolták, a terméket a fogyaszthatóság lejárati ideje előtt se fogyasszák el, hanem vigyék vissza a vásárlás helyére. A termék teljes vételára a vásárlás helyén fizetési bizonylat (nyugta) bemutatása nélkül is visszatérítésre kerül.

A termék visszajuttatásával kapcsolatos kérdéseikkel forduljanak bizalommal a Maresi Foodbroker Kft.-hez a 36-1-248-3030 telefonszámon vagy az office@maresi.hu e-mail címen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik