Gazdaság

Hernádi: Túl vagyunk azon a ponton, ameddig a 480 forintos ársapka tartható volt

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Már maga az árszabályozás is komoly problémát vet fel, mert ennek a következménye előbb-utóbb a hiány

– mondta Hernádi Zsolt az ATV-nek. A Mol elnök-vezérigazgatója a Heti Napló vendégeként arról beszélt, hogy a Mol-kutakon azért kellett mennyiségi korlátozást bevezetni, mert a legfontosabb, hogy legyen üzemanyag. Hozzzátette, reméli, hogy 50 liternél nem kell lejjebb vinni a limitet, de hangsúlyozta: rendkívül veszélyes időszakban vagyunk, mivel a hazai üzemanyagfogyasztás az ársapka következtében növekszik, az üzemanyagimport gyakorlatilag leállt.

Arra a felvetésre, hogy meddig tartható a 480 forintos ársapka, Hernádi azt felelte, messze túl vagyunk ezen a ponton, itt már „picit elkezdtünk hazardírozni”,

hiszen Magyarországon fogyasztásnövekedés van, és a 480 forintos ár az importot megszünteti Magyarországon.

A beszélgetés másik témája az volt, hogy a washingtoni választott bíróság kimondta, sem a Mol, sem a Mol vezetése részéről nem történt vesztegetés INA-ügyben, ezért az INA-szerződések érvényesek, a megsértésükért pedig Horvátországnak fizetnie kell.

Hernádi úgy véli: jogállamisági próba, hogy most mit lép a horvát állam, hiszen ellentétes egymással a horvát legfelsőbb bíróság és a washingtoni választott bíróság ítélete.  Az elnök-vezérigazgató szerint a washingtoni ítéletet a horvát jogrendbe be kéne illeszteni, de illúziói nincsenek ezzel kapcsolatban – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik