Gazdaság

Varga Mihály beárazta az ellenzék 436 költségvetési módosító javaslatát

VARGA JENNIFER / 24.HU
VARGA JENNIFER / 24.HU
A pénzügyminiszter megfogalmazása szerint azok „összesen 4600 forinttal borítanák fel a büdzsét”.

A Facebook-oldalán közzétett videóban Varga Mihály arról beszélt, hogy áttekintették a baloldal 436 költségvetést módosító javaslatát. Azok szerinte 3240 milliárd forintos adóemelést jelentenének, ennyivel emelnék a közterheteket.

A pénzügyminiszter példaként említette a karbonadót, ami 200 milliárd forintos adóemelést jelentene, illetve a társasági adó emelését, amely 2360 milliárd forinttal növelné a vállalkozások terheit.

Javaslataik szerint a költségvetési tartalékokat is fel kellene élni. Az eredeti, 1260 milliárd forintos tartalék másfélszeresét, 1900 milliárdot költenének el a tartalékok terhére.

Varga Mihály megimételte, hogy szerinte a jövő évi költségvetés a rezsivédelem és a honvédelem költségvetése. A kormány célja, hogy a háborús válság idején is megvédje az eddigi eredményeket, megőrizze a stabilitást, amit a baloldal javaslatai veszélyeztetnének, növelnék a költségvetési hiányt, az államadósságot. A miniszter  jelezte, a költségvetés tervezésekor csak a felelős, átgondolt javaslatokat tudják támogatni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik