Gazdaság

Több energiatakarékossági intézkedést is bevezet a főváros

Hétfőn tartották az első energiacsúcsot a Városházán, amelyen az energiatakarékossággal kapcsolatban több javaslatot is tettek – jelentette be a Facebookon Karácsony Gergely főpolgármester.

Gyors intézkedésként két órával rövidítik a díszkivilágítást a fővárosban, a nyári időszakban este 11 óráig lesz, ezen felül felgyorsítják a köz- és díszkivilágítás korszerűsítését is.

A fővárosi intézmények energiakorszerűsítésének folytatásaként a nyári hónapokban legfeljebb 25 fokig fogják hűteni, a téli hónapokban pedig legfeljebb 20 fokig fogják fűteni az épületeket.

Ezen felül

Meghirdetjük a Fővárosi Önkormányzat energiafüggetlenségét. Talán ambiciózusnak hangzik, de nagyon is megvalósítható, képesek és készek vagyunk arra, hogy 2030-ra elérjük, hogy a budapesti közművek az általuk termelt energiából működjenek. A fővárosi közművek energiaellátása így nem függene sem Oroszországtól, sem a mindenkori kormánytól, sem az energiacégektől.

Azt azonban hozzátette Karácsony, hogy ennek eléréséhez szükség van az európai uniós forrásokra, valamint a kormány partnerségére is, valamint arra, hogy „a kormány visszatérjen a jogállam útjára”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik