Gazdaság

Németh Szilárd: Önmagáért beszél a Ryanair vezetésének lenéző stílusa

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorának vendége volt Németh Szilárd. A rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos az MTI összefoglalója szerint Brüsszelt hibáztatja a magas inflációért. Azt mondta, „az ukrajnai háborúra adott rossz, az elhibázott brüsszeli szankciós politika miatt háborús infláció rengeti meg a világot, az energiaárak az égbe emelkedtek. A magyar kormánynak azonban a haza védelmére és az emberek biztonságára kell koncentrálnia, a kormány nem engedheti meg, a hogy a magyar emberekkel fizettessék meg a háború árát” – fogalmazott. Megállapította azt is, hogy „a négy stop – a rezsi-, a benzinár-, a kamat- és az élelmiszerárstop – nélkül 6-7 százalékkal lenne magasabb az infláció Magyarországon”.

A rezsicsökkentést teljes egészében fent kell tartani – jelentette ki Németh Szilárd, hozzátéve, hogy ez nem lesz egyszerű, mert „a háború árnyékában vannak olyan érdekek, amik nem ezt szeretnék elérni”. Érthetetlennek nevezte a brüsszeli szankciós politikát és Magyarország a gázra kivetett szankciókat sem tudja támogatni.

Az extraprofit adóról is beszélt. A Ryanair kapcsán azt mondta, senki nem vonhatja ki magát a magyar szabályozás alól, senki nem gondolhatja azt, hogy a magyar törvényeken kívül vagy felül áll. Jelezte, komoly fogyasztóvédelmi vizsgálat zajlik a céggel szemben és úgy vélte, hogy önmagáért beszél az a lenéző stílus, ahogy a légitársaság vezetése beszélt Magyarországról.

Németh Szilárd egyébként félreérthette a Ryanair kommunikációját, a cég vezetése ugyanis nem Magyarországot, hanem az Orbán-kormányt minősítette. Németh egyébként Deutsch Tamás stílusára nem tért ki, pedig a fideszes európai parlamenti képviselő hímtagnak nevezte a Ryanair vezérigazgatóját:

Kapcsolódó
Hímtagnak nevezte a Ryanair vezérigazgatóját Deutsch Tamás
A csatorna rövid riportjából azonban nem hangzik el ilyen kifejezés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik