Gazdaság

Megindokolta a Mol a tankolási szabályok szigorítását

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Péntek reggel az ugytudjuk.hu és néhány benzinkút Facebook oldala alapján mi is beszámoltunk arról, hogy szigorít a Mol a tankolási szabályokon. Hivatalos tájékoztatást azonban eddig nem adott ki a vállalat, ezért rákérdeztünk a Molnál a részletekre.

Ahogy az a korábbi hírünkben is szerepelt, változott az egyszerre tankolható üzemanyag mennyisége (50 liter), illetve a kannába történő tankolás esetén piaci árat alkalmaznak a töltőállomáson. A Mol indoklása szerint a limitet aszerint határozták meg, hogy „mi az a mennyiség, ami a lakossági felhasználók számára elegendő, a jellemző átlagos tankolást meghaladja”. Hozzátették: „céljuk az, hogy a kormányrendelet betartása mellett minden vásárlónak biztosítsák a kiszolgálását és a töltőállomások zavartalan működését”.

A Mol válaszában azt is kiemelte, hogy:

Arra kérjük a vásárlókat, hogy amennyiben gépjárművük benzintankja mellett külső edényzetbe is tankolnak, azt a benzintankba történő tankolástól elkülönítve, a tankolás vételárának rendezését követően szíveskedjenek megtenni. Ha a gépjármű üzemanyag tartályába, illetve a kannába történő tankolásra egyszerre, egy tranzakció keretében kerülne sor, úgy a tankolás teljes mennyiségére a töltőállomáson feltüntetett piaci árat kellene fizetni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik