Gazdaság

Júliusban közel négy százalékos emelést kapnak a nyugdíjasok

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Az évközi, kiegészítő nyugdíjemelés mértéke 3,9 százalék lesz, amely januárig visszamenőleg jár – mondta Tállai András pénzügyi államtitkár a Magyar Nemzetben megjelent interjúban.

“Az évközi kiegészítő emelést összesen nyolc hónap után számítják ki. A júliusban esedékes nyugdíj már magasabb összegű lesz, s a januártól júniusig tartó időszak hat hónapjának növelése is megérkezik. A kiegészítő emelés ezeken túl a februárban folyósított 13. havi nyugdíj után is jár, így áll össze a nyolc hónap”– tette hozzá Tállai András.

“A folyósítás a megszokott módon történik, vagyis aki bankszámlára kérte az utalást, annak július 12-én írják jóvá a summát, aki postai úton kapja meg a nyugdíjat, annak a szokásos naptári napon viszi ki az összeget postás. A kiegészítő emeléssel a 2,6 millió nyugdíjasnak együttesen 184 milliárd forint pluszpénzt folyósít egy hónap múlva az államkincstár” – mondta.

–Az infláció első nyolchavi tényadata alapján dönt a kormány arról, hogy szükséges-e a nyugdíjakat tovább emelni. Ha kell, az esztendő végén, novemberben újra kapnak emelést az idősek, szintén a teljes évre – tette hozzá Tállai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik