Gazdaság

A hétfői erősödés után lejtmenetbe kapcsolt a forint

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Hétfőn 392-től egészen 387 közelébe esett az euró-forint jegyzés – ennek több mint felét korrigálta vissza hirtelen néhány perc alatt (kilenc óra előtt) a forint.

Várhatóan a következő napokban is a 390-es szint határozza meg a forint jegyzését, így továbbra is látótávolságon belül van a március elején látott 400-as történelmi csúcs az árfolyamban, bár kicsit sikerült eltávolodni tőle – írja a Portfolio.hu. Az, hogy komolyabb gyengülésbe kezdett kedden a forint az euróval szemben, a szakportál szerint nagyrészt a hétfői szárnyalás korrekciója.

A dollárral szemben kilenc óra előtt 364,5-nél jártunk, míg az angol font 454,1 forintba került.

A régiós versenytársak közül a lengyel zloty 0,1 százalékos gyengüléssel, a cseh korona pedig stagnálással kezdte a napot. A feltörekvő piacokon a török líra 0,4 százalékos gyengülést mutat a dollárral szemben, míg az orosz rubel tovább erősödik kismértékben. Az euró-dollár jegyzés továbbra is 1,07 körül ingadozik, most éppen kicsivel alatta jár. Amennyiben a következő időszakban megint elindulna egy komolyabb dollárerősödés, az ismét negatív lehetne a feltörekvő piaci devizák, így a forint számára is – valószínűsítik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik