Gazdaság

A Mol lehet a hulladékkoncesszió befutója

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A Mol benyújtotta kötelező érvényű ajánlatát a magyarországi települési szilárdhulladék-kezelési szolgáltatások hosszú távú koncessziós pályázatra – tette közzé a vállalat. A nyertes vállalat feladata lesz többek közt a hazai háztartások és gazdálkodó szervezetek évi közel 5 millió tonna hulladékának begyűjtése, és az uniós célok eléréséhez szükséges előkezelési és kezelési műveletek megszervezése – írta a Portfolio.hu.

Emlékeztetnek arra is, a Telex csütörtöki cikkében már arról írt, hogy a Nemzeti Koncessziós Iroda hamarosan megkötheti a Mollal a 35 éves koncesszióra szóló szerződést. Palkovics László a lapnak elmondta, hogy a napokban zárul az ajánlattételi szakasz és a Nemzeti Koncessziós Iroda hamarosan aláírhatja a koncessziós szerződést, a mai bejelentés alapján pedig egy pályázó már biztos van, mégpedig a Mol.

A lépés a cég közleménye szerint összhangban áll a Mol-csoport Shape Tomorrow 2030+ stratégiájával, amelynek egyik célja, hogy a vállalatcsoport a körforgásos gazdaság vezető szereplőjévé váljon a régióban, tevékenysége pedig karbonsemleges legyen 2050-re.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik